Fotodrobky (18.11.2017) - příprava na zimu

18.11.17

Milí fotopříznivci, 

jak užíváte končící podzim a růžky vystrkující zimu? Možná se mnou budete souhlasit, když napíšu, že nastalé období je takové nemastné, neslané, šedivé, a člověk neví, co od něj čekat. Myslím ale, že ani nyní není potřeba odkládat foťák na poličku a smutně koukat s kafem přes okno do mlhy a smogu - však se se mnou pojďte kouknout na vybrané články plné nápadů a inspirace :)

Námraza začíná být po ránu docela pravidelně vidět, a na horách už i leží nějaký ten sníh. No řekněte, není to krásná podívaná na namrzlé listí, větvičky, zábradlí...? Trocha pomoci a rad na téma focení námrazy najdete zde:




A pokud byste chtěli zkusit fotit sněhové vločky, můžete se o tomto odvětví něco dozvědět tu:


Zimní krajina sama o sobě dokáže působit velmi klidným a až kouzelným dojmem - hlavně pokud na ni posvítí slunko. Pár tipů na to, jak se poprat se zimou v přírodě, se nachází v následujících příspěvcích:






Jedna moje z předloňské zimy...

Opravdická zima mě letos s Nikoušem v ruce čeká poprvé, proto jsem také dnes přišla s náloží spíše zimně laděných článků - mohly by se snad hodit i ostatním. Mám tu pro vás ale i několik dalších zajímavostí :)

S prodlužujícími se večery a hlubší tmou a přicházejícími Vánoci vůbec je kolem víc svíček, než obvykle. A řekněte sami - jsou fotogenické, ne že ne :) Trocha pomoci s jejich zvěčněním se nachází zde:


Těch světýlek teď venku bude habaděj. A víte, co se s nimi dá dělat? Můžete si s ními hrát na dlouhý čas! Výsledky mnohdy překvapí a stojí za to:



A nezoufejte - i s mlhami a šedí se dá pracovat :)




Tož toliko pro tentokrát s novou fotoinspirací (a i když byla spíše zimně laděná, doufám, že potěšila). Ńu a teď zpátky k editoru připravovat podzimní úlovky  na zveřejnění! :)

Vaše Jíťa 

P.S.: Některé zimní fotky už dokonce visí na FB a Instagramu blogu, zajděte se kouknout :) (odkazy jsou v horní černé liště)



Mohlo by vás zaujmout...

0 komentářů

Už jste četli tenhle článek?

Chorvatsko 2023

Tenhle příběh začíná… téměř koupí letenek do Kodaně. Konec března se blíží a já potřebuju vybrat loňskou dovolenou a pokukuju po solovýletu do Dánska...

A co tento?

Tenerife 2022 - Teide & Loro

I když mi přijde, že už je to snad měsíc od chvíle, co jsme vkročili na tenerifskou půdu, opak je pravdou: je za námi pouze pět dní a před námi jenom dva...

A nebo tenhle?

Jizerky 2023

Rok se s rokem sešel, podzim za okny vystřídal léto a to pro nás znamená jediné: je čas se zase sejít. S mojí bandou, zašít se na chatě v horách, na naší tradiční...